Skip to main content

Tour of Hope - Bike Pro

Fietsuitdaging voor goed geoefende fietsers

Wat is "Tour of Hope - Bike"
“Tour of Hope (een geregistreerd merk van Stichting tegen Kanker) - Bike” is een fondsenwervingsactiviteit voor geoefende fietsers ten voordele van Levensloop en Stichting tegen Kanker.
Doel
Met de fiets worden alle 38 Belgische Levensloopgemeenten of -steden met elkaar verbonden.
Steun van het comité
De Levensloopcomités kunnen betrokken worden bij de start, aankomst of tussenpunten. Ze kunnen de deelnemers met een kleine delegatie onthalen en samen met hen op de foto gaan. Deze foto kan daarna op Facebook pagina van Tour of Hope gepost worden.
Praktisch
11 ritten waarbij alle 38 Levensloop-steden en Levensloop-gemeenten met elkaar worden verbonden in lijn en een “Ronde van België” wordt gereden. Aangezien dit parcours in groep wordt gereden, wordt geen bepijling voorzien. Een GPX-track kan desnoods aan de deelnemers beschikbaar gesteld worden. Keuze voor rustige, maar goed berijdbare wegen.

 

 • Duur: 11 groepsritten tussen 1 en 24 oktober2020. Vooraf vastgesteld rittenschema dat op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 1-24 oktober wordt gereden.
 • Groep: maximum 15 personen per rit.
 • Lengte van de ritten: 100 tot 150 km
 • Totale afstand: +/- 1.400 km
 • Doelgroep: de beter geoefende fietsers, mannen en vrouwen, met een racefiets. Elektrische fietsen of speedpedelek zijn niet toegelaten. Met beter geoefende fietser worden hij/zij bedoeld die jaarlijks +/- 5.000 km fietsen en daarbij regelmatig afstanden rijden tussen 100 en 150 km
 • Snelheid: +/- 26 km/u gemiddeld. Om een gemiddelde van 26 km/u te rijden, wordt regelmatig 30 km/u of meer gereden. Ook hier is variatie mogelijk in functie van het parcours. Het is geen race  maar een rit voor het goede doel waarbij we steeds het principe “Samen Uit, Samen Thuis” hanteren.
 • Veiligheid en wegcode: art. 43bis van de wegcode “Fietsen in groep” moet steeds worden gerespecteerd (https://wegcode.be/wetteksten/secties/kb/wegcode/217-art43bis). De deelnemers dragen bij voorkeur fluo-kledij zodat ze goed zichtbaar zijn in het verkeer. De organisator kan wegkapiteins op de fiets of op de moto voorzien die de groep begeleiden en de aangehouden fietssnelheid bepalen.
 • Bevoorrading: voor de deelnemers zullen we per rit min. 2 bevoorradingen voorzien.
 • Reservemateriaal: elke deelnemer staat in voor eigen reservebandjes of reservewielen. In geval van een lekke band, kan onmiddellijk een reservewiel uit de volgwagen genomen worden.  Indien geen reservewiel voorhanden, zal de fiets en deelnemers worden opgeladen in de volgwagen. De lekke band kan dan hersteld worden en de deelnemer kan verder rijden bij het eerstvolgende tussenpunt. In geval van onherstelbare schade aan de fiets kan een deelnemer en de fiets met de volgwagen naar het eindpunt vervoerd worden.
 • Volgwagen: de organisator zal een volgwagen voorzien die achter de groep rijdt of naar vooraf afgesproken punten. De deelnemers kunnen eventueel een zak met (reserve)kledij aan deze volgwagen meegeven.
 • Motobegeleiding: de organisator zal nakijken of motobegeleiding kan worden voorzien.
 • Verzekering: Stichting tegen Kanker zal een verzekering voor de ingeschreven deelnemers voorzien.
 • Deelnameprijs: elke deelnemer betaalt voor zijn deelname 100 € per rit. Hij/zij kan zich hiervoor laten sponsoren. Wens je bvb aan 2 van de 11 ritten deel te nemen dan betaal je 2 x 100 euro. Indien je aan alle ritten wenst deel te nemen, betaal je 1.000 € (ipv. 1.100 €).

Richtlijnen nationale veiligheidsraad:
In alle omstandigheden moeten de op dat moment geldende richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad gevolgd worden.

Waar kan u terecht voor meer informatie?
Meer informatie is te vinden op onze Facebook pagina.
Ook kan je ons bereiken door een email te sturen naar TourofHope@StichtingtegenKanker.be of TourofHope@FondationcontreleCancer.be.  
Details

Begin: 1 oktober 2020
00:00
Einde: 24 oktober 2020
00:00
Stichting tegen Kanker - Fondation contre le Cancer

BelgiumBelgië

Gedetecteerde tijdzone